Openluchtzwembad Klarenbeek is nu gesloten. Tot ziens in april 2024!

Zondag 24 september is seizoen 2023 afgesloten met bijna 80.000 bezoekers. Team Klarenbeek en het bestuur danken alle badgasten en zien jullie graag terug bij de nieuwjaarsduik en/of in april voor een nieuw zwemseizoen!

Ine 75.000e bezoeker!

Donderdag 14 september was het zover, de 75.000e bezoeker van Openluchtzwembad Klarenbeek kon verwelkomd worden.

Rond 16:00 uur stond Wethouder Bob Roelofs met een afvaardiging van bestuur en management klaar om de eerstvolgende zwemmer te ontvangen. Ine te Rietstap, al jarenlang trouwe badgast, was de gelukkige. Zij kreeg een mooie bos bloemen en een zwemkaart voor volgend seizoen. Gefeliciteerd Ine! 

De stralende Ine geniet vrijwel dagelijks van Klarenbeek. Ze ziet het als haar vakantieadres en dat een hele lange zomer lang. "Als je Klarenbeek hebt, hoef je toch niet op vakantie? Wat wil je nog meer en wat zou je ver weg zoeken als je hier zo'n mooi bad hebt!". Naast het baantjes trekken drinkt ze er ook vaak een lekker bakje koffie, met uitzicht op het bad. Of dat nou voor het zwemmen is, de werkdag van zich af laten glijden, of na het zwemmen, nagenietend van het lekkere water. Voor Ine is Klarenbeek altijd een fijne plek om te zijn, weer of geen weer.

 

Kleedruimten en toiletten

De kleedruimten en toiletten in Klarenbeek zijn voor algemeen gebruik. Er is geen gescheiden dames- en herenafdeling meer. Douchen is alleen nog in badkleding toegestaan en omkleden alleen in de wisselcabines. 

Onderstaand de drie belangrijkste argumenten op een rij: 

1. Bedrijfs-economisch

Op rustige dagen kan een compartiment afgesloten worden, wat een positief effect heeft op de personeels- en energiekosten. 

2. Hygiëne

Op drukke dagen wordt terecht verwacht dat het gehele sanitair schoon is en blijft. Daarvoor is het nodig om bij wisselbeurt compartimenten af te sluiten. 

3. "Me-too"

Helaas werden enkele medewerkers volledig onterecht beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, zoals het bewust en met verkeerde bedoelingen betreden van de omkleed- en doucheruimten. Om het gehele badpersoneel, maar óók de badgasten zelf, een veilige omgeving te bieden en te beschermen tegen mogelijke claims of aanklachten, is douchen met badkleding aan èn omkleden in de wisselcabines met directe ingang ingevoerd. 

 

 

 

Keurmerk Veilig & Schoon

Stichting Zwembadkeur heeft aan Openluchtzwembad Klarenbeek het Keurmerk Veilig & Schoon verleend. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet een zwembad aan een hele reeks strenge eisen voldoen. We zijn ontzettend trots dat wij dit keurmerk hebben gekregen!

Openluchtzwembad Klarenbeek
Hommelseweg 536, 6821 LZ Arnhem

Telefoon: 026 - 446 03 70

openluchtzwembad klarenbeek golf